Vertaislainat

Vertaislaina konseptina on kuin eräänlainen sosiaalinen luototus. Se toimii ikään kuin ”peer 2 peer”-periaatteella, jossa laina myönnetään joukkorahoituksena. Toisin kuin perinteisissä kulutusluotoissa, lainaajat koostuvat yksityishenkilöistä, eikä lainaa myönnä itse pankki tai rahoitusyhtiö. Vertaislainoihin sijoittaminen on avointa kaikille ja sijoittajat päättävät yhdessä ehdot lainan myöntämiselle, joten lainanhakijan täytyy ottaa maksukykyyn perustuva riskiprofilointi. Matalaan riskiryhmään kuuluva vertaislaina on yleisimmin vakuutettu ja sen saa selvästi pienemmällä korolla.

Vertaislainaaminen toimii myös varteenotettavana vaihtoehtona yrityslainalle. Vertaislainat Suomessa ovat olleet kasvussa viime vuosina ja markkinoiden laajentuessa niiden korkotaso on pääsemässä melkein samalle tasolle, kuin millä yksityiset lainayhtiöt lainaavat rahaa sijoittajiltaan. Yksinkertaisimmin ilmaistuna; Lainanhakijat saava vertaislainaa halvemmalla. Koska vertaislaina ei ole rahoitusmuotona kovin vanha, alan markkinoiden kasvulla on suuri vaikutus sen hintaan. Tästä johtuen vertauslainaa hakevien kannattaa aina vertailuttaa tarjolla olevat vaihtoehdot, koska hinnoissa saattaa olla isoja muutoksia jopa päivittäin.

Kuten kaikissa lainoissa nykypäivänä, vertaislaina ilman luottotietoja ei ole mahdollista. Vertaislainan hakuprosessi on sama kuin esimerkiksi kulutusluoton, eli lainaa hakija laatii hakemuksen ja täyttää kaikki vaaditut tiedot, jonka jälkeen vertaislainaa järjestävä yritys tarkistaa hakijan luottotiedot. Yritys itsessään ei ole lainasuhteessa ja tekee sopimuksen lainanhakijan ja siihen osallistuvien sijoittajien kesken. Haetun summan kertymisnopeus on sitten riippuvainen sen hetkellisistä markkinoista, eli jos sijoittajia ei ole markkinoilla tarpeeksi, voi summan kertyminen viedä muutaman päivän. Vertailuta Lainalla.fi:n lainantarjoajat ja hae vertaislainaa tai sijoita lainoihin heti!

1.
Fellow Finance

Fellowfinance.fi

Lainasumma: 500 - 250 000 €
Palvelut: kulutusluotot, vertaislainat, yrityslainat

Jätä arvostelu ja kommentti!

2.
Fixura

Fixura.fi

Lainasumma: 1000 - 10 000 €
Palvelut: kulutusluotot, vertaislainat

Jätä arvostelu ja kommentti!